Çocukla Sinema

gunebakan 16 Kasım 2018 0 Comments

Çocukların ebeveynleri ile kaliteli zaman geçirmeye, birlikte sohbet etmeye, çeşitli paylaşımlarda bulunmaya ihtiyaçları vardır. Çocuklara ayrılan zaman aralığında birlikte film izlemek, bu film üzerine konuşmak, çocukların soru sorup kendini geliştirebileceği, her iki tarafında zevk alabileceği eğlenceli bir etkinliğe dönüştürülebilir.
Ebeveynler özellikle çocuğun sevdiği, yaşına uygun, şiddet içermeyen eğitici ve eğlendirici filmler tercih etmelidir. Kaliteli filmler çocuğun bilim, teknik, sanat, kültür, edebiyat, tarih ve coğrafya konularına ilgsini arttırır, bilmedikleri yerleri kişileri öğrenmelerini sağlar.

Çocuğun gelişim dönemlerine uygun filmlerin izlendiği bu etkinlik çocuğun ve ebeveynlerin birlikte eğlenirken, paylaşımlarını arttırır. Hayata dair önemli mesajların alınmasını sağlayabilir. Filmin kahramanının yerine kendini koyan çocuk duygu değişimleri yaşar, heyecanlanır, sevinir, veya üzülür. Çocuk farklı insanları tanıma fırsatı yakalar bununla beraber empati kurma, tolerans ve anlayış gelişimine de katkıda bulunur.

Çocuklarla evde film izlerken sağlıklı yiyecek, içecek ve evde yapılmış patlamış mısırla tüm aile bireylerinin bir araya geldiği bir ortam hazırlanır. Tüm aile bireylerinin beraber zaman geçirmesi birbirlerine olan sevgi ve bağlılıklarını arttırır.
Çocuklarınızla birlikte eğleneceğiniz, keyifli ve değerli vakit geçireceğiniz sinema akşamları yaşamanız için film eleştirmeni Burak GÖRAL’ın “Çocukla Sinema” kitabından faydalanarak 4-6 Yaş arası çocuklarınızla izleyebileceğiniz filmlerden bir liste oluşturduk. İyi seyirler.

Sevgilerimizle
15.10.2019
Özel Günebakan Anaokulu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir