Okul öncesi dönemi, gelişim ve temel hareket becerilerinin kazanılmasında oldukça kritik ve önemli bir dönem olarak bilinmektedir.

Temel hareket becerilerinin kazanılmasında büyüme ve gelişmenin etkisi kadar hareketlerin dengeli biçimde geliştirilmesi önemlidir.
Bu nedenle okul öncesinde Beden Eğitimi ve Spor (hareket eğitimi) oldukça önemlidir. Çocukların yürüme, koşma, sıçrama gibi temel hareketlerin yanında eğilme, bükülme elle herhangi bir nesneyi fırlatma gibi becerileri de gelişim alanlarını doğrudan etkileyeceği için desteklenmelidir.
Bu branşla çocuk, oyun oynarken arkadaşları ile iş birliği yapar, karar verir, oyunda lider olur, başarısını görerek kendine olan güveninin artar, yürürken ve ya dururken kulağına gelen bir komutla- müzikle durur ya da harekete geçer, sinir sistemini dengeli hale getirir.
Böylece;
Çocuklar, enerjilerini eğlenerek en doğru şekilde harcarken,
Daha aktif, sağlıklı, özgüvenli ve disiplinli olurlar.
Bu nedenle de Beden Eğitimi ve Spor etkinliği çocukların en sevdiği branşlardan biridir.